måndag 7 juni 2010

Dagorder 1, 2010-06-07 18:00 UTC

Bakgrund:

Idag fick äntligen det blåa laget ihop sina Almega-sponsrade regeringsbloggar i ett första försök till strukturerat arbete för trupperna i årets valrörelse. Sent omsider skall sägas, Nät-trötter skulle vara ett bättre namn på denna luggslitna pluton av spretande verksamheter. En alert Netroots-patrull förevigade detta tillfälle, med mitt goda minne, genom att komplettera Östermalms Föreningsråds skylt (där detta första möte äger rum idag) med passande tilläggsinformation.



Nåväl, det regeringsbloggarna nu måste, en gång för alla, lära sig är vikten av att kombinera strategisk planering och rättning i ledet med operativa, och direkta, order. Detta är något som unge Persson, i min frånvaro med ”veckans debatt”, försökt med men han kan nu med dagens order känna sig avlöst. Avvecklingssamtalet tar vi vid ett annat, och mer enskilt, tillfälle. Även en sån som jag kan visa viss hänsyn. Men det är inte en vana jag har.

Order:

Brihed och Jensen rättar omedelbart in sig i batongliberalismen och slutar med sådant tjafs som ”Svart Måndag” och snyftvalser kring ”den personliga integriteten”. Vi har hört dom förut och vi gick inte på dom tricken då heller. Nu är det blåa dagar hela veckan lång, lila kuvert, Ipred, ACTA, tvångsmedel, ordning och reda samt ytterligare regleringar som gäller. Förstått?

Antonsson skall med en gång sluta stå och böla i sitt hörn om försvaret, ingen tror på honom ändå nu för tiden, han får finna sig i att försvarsmakten bara är en reservbudget för Anders Borg. Med sitt grinande undergräver han bara Försvarsminister Sten Tolgfors trovärdighet och i övrigt ministerns så framgångsrika ansträngningar i sociala medier och det vill vi ju inte. Förstått?

Ankersjö skall kommande vecka, för att lyfta sitt partis siffror (som lämnar en hel del att önska) och med aktivt stöd av Brihed, Jensen och Antonsson, på sina bloggar förklara att det är bra att få skatteavdrag för någon som går ut med hunden. Övriga trötta bloggare faller in i kön.

Jag kan inte tillräckligt inskärpa vikten, och inte minst i detaljeringsgraden med hunden, av denna uppgift. Misslyckas ni så är det det enda ni kommer kunna göra efter den 19 september. Ni kommer i sådana fall ha gott om tid för att just gå ut med hunden. Utan skatteavdrag.

Slutligen: Klamberg slutar flina, trots att det är hans födelsedag idag så gäller den sista ordern även honom. Gratulationer framföras av hans kamrater med fördel först efter tjänstens slut .

Högervänsterommarsch

Överste Nätrot
Överste av värsta sorten

2 kommentarer:

  1. Ni är roliga! Och kul har vi!
    Många hälsningar
    Annika Beijbom (FP)

    SvaraRadera
  2. Det blev uppror mot överste Närrot redan inledningvis med sång och gratulationer!

    SvaraRadera